Školský rok 2022/2023

September:

16. 9. 2022

V rámci jesennej akcie OČAP sa žiaci ZŠ zúčastnili exkurzie v ZOO EkoPark Piešťany. Vďaka odbornému výkladu personálu sa dozvedeli mnoho zaujímavostí zo sveta živočíšnej ríše. V závere exkurzie využili možnosť zabaviť sa na prelizkach a skákacích hradoch, ktoré sú v areáli k dispozícii.

21. 9. 2022

Aj tento rok sme využili možnosť zúčastniť sa 4. ročníka filmového festivalu pre deti a mládež Cinedu v MsKS v Novom Meste nad Váhom. Tento rok sme si vybrali voľné pokračovanie filmu z minulého roka - Strážcovia Dunaja, nakoľko téma ochrany prírody je našim deťom blízka.

Október:

7. 10. 2022

Tento deň sme vyhradili na didaktické hry v prírode. Žiaci si vyskúšali zážitkovú formu učenia "mimo školských lavíc". V okolí obce (Smatanov salaš, Farkaška) spoznávali prírodu, rôzne druhy stromov, húb i rastlín.

10.-14. 10. 2022

V tomto týždni žiaci absolvovali týždenný plavecký výcvik pod odborným vedením inštruktorov z Penguin sport club na plavárni v Starej Turej.

21. 10. 2022

V rámci Dňa pôvodných odrôd jabĺk sme mali vyhradený čas na aktivity spojené s hlbším poznávaním starodávnych i novších odrôd jabĺk, absolvovali sme rôzne hry, ochutnávky, púšťali sme si zaujímavé prezentácie, z ktorých sme si následne robili kvízy.

November:

22. 11. 2022

Zúčastnili sme sa exkurzie Cosmos Discovery v Inchebe v BA. Na svetovej výstave sme mali možnosť vidieť stovky exponátov NASA, zoznámili sme sa s históriou pilotných letov do vesmíru, videli sme jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí či rakiet.

December:

2. 12. 2022

Vianočné trhy s Mikulášom - v KD Kálnica deti zo ZŠ aj MŠ predviedli vianočné vystúpenie, začo boli odmenené balíčkom od Mikuláša.

Január:

9.-13. 1. 2023

V tomto týždni žiaci absolvovali týždenný korčuliarsky výcvik pod odborným vedením inštruktorov z Penguin sport club na zimnom štadióne v NMnV.