Školský rok 2021/2022

September:

28. 9. 2021

V rámci akcie Do školy na bicykli  naši žiaci absolvovali besedu s cyklistom Jurajom Moškom. Juraj je masér a fyzioterapeut, ktorý pracoval v tíme Bora s našim najúspešnejším cyklistom Petrom Saganom a viedol cyklokrúžky pre deti. Okrem zaujímavostí zo sveta cyklistiky žiaci prebrali aj bezpečnosť a svoje poznatky si následne mohli vyskúšať v praxi na našom asfaltovom školskom ihrisku, kde im Juraj pripravil milé súťaže.

30. 9. 2021

V novomestskom kultúrnom stredisku sa už po tretí raz konal Medzinárodný filmový festival pre deti a mládež. Nosnou témou všetkých filmov bolo životné prostredie na našej planéte. Naši žiaci sa zúčastnili dopoludňajšieho premietania rezervovaného pre školy a pozreli si fantastický rumunský film Strážcovia lesa. Deti odchádzali z kina nadšené a patrične obohatené.

 

Október:

3. 10. 2021

Našich najmenších v MŠ navštívilo Bábkové divadlo Slniečko z Piešťan s predstavením Malí huncúti. Formou piesní a pohybových aktivít deťom predstavili hru o pravidlách, slušnom správaní, čarovných slovíčkach či zdravom stravovaní.

15. 10. 2021

V rámci akcie Záložka pre kamaráta sme sa spojili so ZŠ v Kráľovej nad Váhom a vzájomne sme si vymenili balíky. Z Kráľovej všetci naši žiaci okrem záložky do knihy s témou Harryho Pottera dostali milé pozornosti, omaľovánky a listy od detí. Naši žiaci na oplátku vyrábali záložky so srdiečkami, okrem toho sme tamojším deťom poďakovali viacerými darčekmi s kálnickou témou a samozrejme listami od všetkých žiakov.

23. 10. 2021

V túto sobotu sa aj deti zo ZŠ aktívne zúčastnili na jesennej výzdobe parku J. M. Hurbana. Škôlkari vyrobili helloweenskych duchov a žiaci ZŠ milých ježkov zo šišiek a  jesenných plodov.

 

December:

6. 12. 2021

Deň svätého Mikuláša sa v škole a škôlke oslavoval podľa zásluh. Za poslušnosť, dobré správanie a študijné výsledky boli deti odmenené balíčkom plným dobrôt. Balíčky nepriniesol iba Mikuláš z Čukotky, ale dobroty a darčeky poslal aj Slovenský zväz včelárov.

17. 12. 2021

Odchod na vianočné prázdniny začal posedením pod jedličkou. Porozprávali sme sa o vianočných zvykoch a tradíciách, zaspievali sme si vianočné piesne a koledy, rozdali sa darčeky, ktoré si deti zaslúžili za pilné štúdium avzorné správanie.

 

Január:

24. -26. 1. 2022

Tento rok sa nám vďaka ponuke od Ski centrum Kálnica podarilo prvýkrát zorganizovať Lyžiarsky výcvik. Inštruovli ho chlapci z Penguin sport club a naše deti získali prvé základy lyžiarskeho športu. 

 

Február:

3. 2. 2022

Bábkové divadlo Lienka potešilo deti z MŠ a žiakov 1. a 2. ročníka ZŠ predstavením Kocúr v čižmách.