Školský rok 2007/2008

Marec:

Hviezdoslavov Kubín- školské kolo (11.3.2008)
Každoročne sa v Dolnom Kubíne, rodisku P.O. Hviezdoslava, konajú celoštátne preteky v recitácii poézie a prózy. Zapájajú sa do nich nielen deti, ale aj dospelí. Spája ich láska k rodnej reči a chcú potešiť srdcia iných.

Aj na našej škole sme usporiadali školské kolo Hviezdoslavovho Kubína. Recitovali deti 2., 3., 4. ročníka. Všetci si vybrali básne. Väčšina sa veľmi snažila. Prváci boli veľmi dobrí poslucháči, trpezlivo počúvali, aby vedeli ktorému recitátorovi dajú svoj hlas. Hlasovali všetci, no napriek tomu sa deťom nepodarilo ohodnotiť správne tých najlepších. Preto to rozhodli nakoniec pani učiteľky.

A kto boli tí prví traja najlepší?

1. miesto: Katarína Dedíková – 3.ročník
2.miesto: Marián Dovina, Tomáš Šicko- 4.ročník
3.miesto: Ema Šagátová- 4.ročník

V marci /4.3.2008/ sme v telocvični našej školy privítali hudobníkov zo Žiliny, ktorí všetkým školákom a predškolákom zahrali pekné pesničky na varhanoch a na gitare. Deti sa oboznámili s menami nôt, zaspievali si, zatancovali. Všetkým sa výchovný koncert páčil a nezabudli si vypýtať aj autogramy od účinkujúcich.

Február
Vo februári /5.2.2008/ sa konal zápis detí do prvého ročníka. Zúčastnilo sa osem detí, z toho dve boli odporučené na vyšetrenie v pedagogicko-psychologickej poradni. Ostatné deti budú prijaté do prvého ročníka v školskom roku 2008/2009, lebo preukázali odvahu a potrebné znalosti.

Zapojili sme sa do výtvarnej súťaže o dôležitosti pitnej vody pre ľudí pod názvom ,,Daj si vodu z vodovodu“ , ktorú vyhlásila Trenčianska vodohospodárska spoločnosť v spolupráci s Metodicko- pedagogickým centrom v Trenčíne.

Január
Posledný januárový deň, kedy všetky školopovinné deti dostávali vysvedčenia, aj deti našej školy hodnotili s triednymi učiteľkami správanie a prospech v prvom polroku školského roku 2007/2008. Potom sme sa všetci prezliekli do masiek , pridali sa k nám aj deti materskej školy, a spoločne sme sa zabávali na karnevale v kultúrnom dome. Bolo nám dobre, aj napriek malým problémom, ktoré nás počas karnevalu sprevádzali.